Szukaj

Śliniak Silikonowy Cherries

59.00 zł

Śliniaki Mushie zostały zaprojektowane w Ameryce z dbałością o to, żeby materiały z których powstają były jak najwyższej jakości. Wytwarzane są z silikonu spożywczego. Jest on bezpieczny dla człowieka i odpowiedni do kontaktu z pożywieniem. Jest on również w 100% biokompatybilny, nietoksyczny i nie powoduje alergii. Śliniaki nie zawierają BPA ani ftalanów. Dzięki zaokrąglonemu zapięciu są łatwe w użyciu i dobrze dopasowują się do szyi dziecka. Są niezwykle miękkie a głęboka kieszeń u ich dołu złapie wszystkie kawałki jedzenia, które nie trafiły do buźki malucha. 

INFORMACJE:

  • Produkt wykonany jest z biokompatybilnego oddychającego silikonu spożywczego Grade AAA.
  • Produkt nie zawiera ropopochodnych toksyn w tym plastyfikatorów np. BPA. Spełnia wymogi europejskie (EU) No. 321/2011.
  • Produkt można wyparzać
  • Produkt można sterylizować
  • Produkt można zamrażać

INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA:

  • Przed pierwszym użyciem należy umyć produkt a następnie pozostawić w gotującej się wodzie na 5 min. i pozostawić do wystudzenia.
  • Przed każdym użyciem należy umyć produkt w wodzie z mydłem i pozostawić do wyschnięcia.
  • Produkt nadaje się do mycia w zmywarce.
  • Produkt może odbarwiać się pod wpływem długotrwałego kontaktu z intensywnymi barwnikami roślinnymi jak np. karotenoidy z marchewki czy buraka czerwonego. Odbarwienie nie jest podstawą do reklamacji.

DLA BEZPIECZEŃSTWA I ZDROWIA TWOJEGO DZIECKA:

  • Produkt może być używany wyłącznie pod nadzorem osoby dorosłej.
  • Nigdy nie pozostawiaj śliniaka silikonowego w miejscu nasłonecznienia (bezpośredniej propagacji słonecznej), bezpośredniego ciepła lub w płynach lub urządzenia dezynfekujących dłużej niż jest to wskazane (w opisie płynu lub urządzenia), ponieważ może to skutkować osłabieniem produktu a w skrajnych przypadkach jej zniszczeniem.
  • Przed każdym użyciem należy sprawdzić stan produktu przekrzywiając ją w każdym możliwym kierunku.
  • Należy wyrzucić w przypadku jakichkolwiek oznak uszkodzenia lub osłabienia materiału.

Zapisz się do newsletter

Chcesz otrzymywać nowości? Zostaw swój adres email